Γνωρίστε την Κυψέλη

Γνωρίστε την Κυψέλη

Η Κυψέλη είναι μία από τις ιστορικότερες και πιο ζωντανές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Μια βόλτα στην κεντρική αρτηρία της γειτονιάς, τη Φωκίωνος Νέγρη σε πείθει πως η Κυψέλη δεν είναι άλλη μια γειτονιά του κέντρου. Η σύγχρονη Κυψέλη αποτελεί ένα μωσαϊκό πολιτισμών, όπου παντρεύονται εικόνες, κουλτούρες, γλώσσες και πολιτισμοί από όλο τον κόσμο. Κατά την περίοδο του μεσοπολέμου η συγκεκριμένη οδός και η ευρύτερη περιοχή έσφιζαν από κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή. Η περιοχή της Κυψέλης ήταν η καρδιά του αθηναϊκού πολιτισμού, συγκεντρώνοντας κινηματογράφους, θέατρα, βραδινά κέντρα.

Η πλούσια ιστορία που τη συνοδεύει διαπιστώνεται από τις αρχοντικές μονοκατοικίες με εσωτερικές αυλές της δεκαετίας του ‘30, περίοδος κατά την οποία γίνεται στέκι διανοούμενων της «γενιάς του ’30», την οποία αποτελουσαν μεταξύ άλλων ο ο Eλύτης, ο Εγγονόποuλος και ο Εμπειρίκος. Λίγα χρόνια μετά, με την εντατική ανοικοδόμιση των πολυκατοικιών η περιοχή θα καθιερωθεί ως αστική γειτονιά.

Ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Φωκίωνος Νέγρη είναι και η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Το ιστορικό κτίριο κατασκευάστηκε το 1935 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Πλέον είναι σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους κατοίκους της Κυψέλης και φιλοξενούνται συχνά κοινωνικές δράσεις, μικρές επιχειρήσεις της περιοχής και ομάδες πολιτών.

Βρες διαμερίσματα διαθέσιμα για αγορά στην Κυψέλη:

Διαμέρισμα στην Κυψέλη – 70 τ.μ.

https://green-estate.gr/properties/pros-polisi-diamerisma-stin-kypseli-6

Διαμέρισμα στην Κυψέλη – 72 τ.μ.

https://green-estate.gr/properties/pros-polisi-diamerisma-stin-kypseli-2

Διαμέρισμα στην Κυψέλη – 36 τ.μ.

https://green-estate.gr/properties/pros-polisi-diamerisma-stin-kypseli-3

Διαμέρισμα στην Κυψέλη – 65 τ.μ.

https://green-estate.gr/properties/pros-polisi-diamerisma-stin-kypseli-4

Διαμέρισμα στην Κυψέλη – 51 τ.μ.

https://green-estate.gr/properties/pros-polisi-diamerisma-stin-kypseli-5