Ενημέρωση για το κτηματολόγιο στις περιοχές Λακωνίας και Ηλείας

Ενημέρωση για το κτηματολόγιο στις περιοχές Λακωνίας και Ηλείας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στις 19 Ιουνίου 2023 ξεκίνησε η διαδικασία της Προ Ανάρτησης του Κτηματολογίου σε περιοχές της Π.Ε. Λακωνίας. 

 Ο κάθε ιδιοκτήτης των περιοχών αυτών, αφού έχει λάβει σχετική ενημέρωση, μέχρι τις 2 Αυγούστου 2023, έχει τη δυνατότητα να διορθώσει γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή του Κτηματολογίου. Θα πρέπει να ελέγξει τα παρακάτω:

  • Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων του 
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων του

Εάν συμφωνεί με τα στοιχεία, δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε άλλη ενέργεια. Εάν διαφωνεί μπορεί μέχρι τις 2 Αυγούστου 2023 να υποβάλλει αίτηση επανεξέτασης. Ακόμα και αν δεν έχει δηλώσει την περιουσία του στο Κτηματολόγιο έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, το εξειδικευμένο προσωπικό της Topo GES είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ktimatologio@topo-ges.gr ή τηλεφωνικά στο 210789170.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Ξεκίνησε η Ανάρτηση των Κτηματολογικών στοιχείων σε περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, στις 28 Ιουνίου 2023.

Ο κάθε ιδιοκτήτης στις περιοχές αυτές, που έχει κάνει δήλωση στο Κτηματολόγιο μπορεί να ελέγξει και να επιβεβαιώσει ή να διορθώσει την καταγραφή της ιδιοκτησίας του. Αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις χωρίς χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Θα πρέπει να ελέγξει τα εξής:  

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων του 
• Τα όρια των γεωτεμαχίων του 

Εάν συμφωνεί με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι. Εάν διαφωνεί μπορεί, μέχρι τις 28 Αυγούστου 2023 να υποβάλλει Αίτηση Διόρθωσης και αντίστοιχα αν είναι κάτοικος εξωτερικού  μέχρι τον Οκτώβριο 2023.  

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια, το εξειδικευμένο προσωπικό της Topo GES είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ktimatologio@topo-ges.gr ή τηλεφωνικά στο 210789170.

Πηγή: http://topo-ges.gr